»

Sep 14 2012

Skriv ut detta Inlägg

Ordförandes blogg 2012-09-14

22 september – ett historiskt datum i Gränna?

Ja, kanske. Det är i alla fall en speciell dag för mig. Det är starten på ett nytt kapitel i hamnens och båtklubben historia.

Tror det är närmare tre års sedan mötet på Visingsö. Ett möte där trafikverket och kommunen berättade att vi ska få en ny färja och en ny färjehamn, i Gränna och på Visingsö.

Foto: Cecilia Boestad

Jag minns att jag frågade Ann-Marie Nilsson: – Det här förslaget kommer ju att ta död på båtlivet för fritidsbåtar, vi pratar om en halvering av antalet platser. Hur har ni tänkt kring det?

Hennes svar: – Det hör inte hemma i den här presentationen, det är något vi får titta på senare! Ja ungefär så svarade hon. Detta gjorde flera av oss Grännabor rätt upprörda och stämningen hem på färjan var allt annat än trivsam …

Men detta är historia nu, dock minnesvärd, och det har runnit massor av vatten genom våra hamnar sedan dess, positivt, kreativt samförståndsvatten. Nu pratar vi med varandra och kommunen visar respekt för våra önskemål och behov. Båtlivet för fritidsbåtarna lever igen och vi ser med stor tillförsikt fram emot kommande säsonger. Heder åt vår kommunledning!

Men, som det mesta i livet, ska man vinna något får man också offra något.

– Vi får inte behålla HELA våra vackra stenpir

– Vi får avsluta båtsäsongen lite tidigare än vanligt

– Det blir lite stökigare i hamnen i vinter/vår och kanske även delvis under nästa sommar.

Men om vi alla bjuder till med positivt sinne kommer detta bli hur fint och bra som helst!

Jag undanbeder mig alltså gnäll av typen – Jag har kontrakt hela september och tänker inte ta upp en vecka i förväg. Lågt!

Foto: Cecilia Boestad

Så 22 september bjuder vi alltså in till arbetsdag/torrsättardag. Torrsättning i första hand för båtar på stenpiren, men alla är välkomna att lyfta. Peter Sanden har sin traktor på plats (100kr) och vi får parkera på STORA parkeringen denna vinter. Lilla parkeringen är full av byggbodar, etc. Vi startar 8.00 och kör på till ca 14.00.

Foto: Cecilia Boestad

Fika och ev. också grillkorv utlovas. Och jag tror att vårt hamnbyggarteam ( BosseT, Börje F och Georg S ) har lite att berätta över grillkorven.

Välkomna allihopa till en historisk dag, nu vänder vi blad… som en känd monark sa.

Skepp ohoj/Stefan E

Ps. Grattis till Webbmaster Roland för succén med vår nya hemsida!

Permalänk till denna artikel: http://grannabatklubb.com/2012/09/ordforandes-blogg-2012-09-14/