Gränna Fyr

Foto: Roland Larzén

Med anledning av att en ombyggnad av Gränna hamn planeras har Vägverket Färjerederiet av Jönköpings läns museum beställt en kortare utredning gällande det kulturhistoriska värdet hos fyren i Gränna hamn.

Utredning har utförts i januari 2010 av antikvarie Agneta Åsgrim Berlin vid Jönköpings läns museum.

De intressanta bilderna från byggnadstiden har hämtats från Grennamuseernas arkiv.

Denna kulturhistoriska utredningen har resulterat i en ”Byggnadsvårdsrapport 2010:14”. som vi i Gränna Båtklubb har fått ta del av och även publicera på vår hemsida.

Läs denna intressanta rapport om vår gamla fyr och hur den blev till.

Rapporten finner du nedan eller under meny:  ”För medlemmar” – ”Medlemsforum” – ”Nostalgi”

Eller klicka här:  Rapport 2010-14 Gränna fyr